Weet jij een goed doel dat financiële ondersteuning nodig heeft?

Je voelt je betrokken bij schrijnende situaties en je wilt bijdragen aan verbetering. Jouw inzet betekent veel voor anderen maar met financiële ondersteuning kun je méér doen. Wellicht kan Stichting Goede Doelen Zoetermeer (SGDZ) jouw stichting of vereniging helpen, want SGDZ mag jaarlijks een bedrag aan een Zoetermeers Goed Doel schenken. Dit bedrag wordt bijeengebracht door ondernemers die zijn aangesloten bij de Business Breakfast Club Zoetermeer. De jaardonatie betreft drie opeenvolgende jaren circa    € 8.000,--. Dit kan variëren omdat het bedrag afhankelijk is van het aantal leden.

Criteria voor deelname

Om er zeker van te zijn dat het geld op de juiste plek terecht komt moet de ontvangende stichting of vereniging aan een aantal criteria voldoen:

 • Het betreft een goed doel in Zoetermeer zonder commerciële binding of uitgangspunten;
 • Er is sprake van prestatiegericht denken en het resultaat is tastbaar of zichtbaar;
 • De aanwending betreft geen exploitatiekosten of continuïteit van de stichting of vereniging.

Overige spelregels

De donatie wordt uitgekeerd tegen overlegging van de factuur en kan gefaseerd geschieden.Als tegenprestatie verzorg je een keer per jaar het ontbijt voor de BBC en geef je een korte presentatie.

Meedingen naar drie jaren donatie?

Stuur je aanmelding naar info@businessbreakfastclub.nl . In de aanmelding willen wij lezen:

 • Wie je bent en wat jouw stichting of vereniging doet;
 • De motivatie en wat de bestemming van de donatie is;
 • Wat de overige inkomsten van jouw stichting of vereniging zijn.
 • De contactgegevens.

Het tijdspad

 • Uiterlijk 1 september moet jouw aanmelding in ons bezit zijn.
 • Begin oktober verneem jij of jouw stichting/vereniging genomineerd is.
 • Op 1 november houden drie genomineerden tijdens het BBC-ontbijt hun pitch, ondersteund door een zelfgemaakte video-impressie. Tijdens dit ontbijt wordt door de BBC-leden gestemd over welke genomineerde de donatie ontvangt.
 • De donatieperiode loopt van 1 januari 2019 tot 31 december 2021.

Goede doel 2016-2018

Gedurende drie jaar ontving Stichting Allerliefst de donatie van de door BBC-leden bijeengebrachte gelden. Op hun website staat waar het bij Allerliefst om gaat: ‘Een goede start voor alle baby’s in Nederland.’ Vaak is er in jonge gezinnen die onder de armoedegrens leven te weinig of geen geld voor voeding, luiers, kleding, een wieg, eetstoel, badje, kinderwagen, speeltjes of een lieve knuffel. Stichting Allerliefst helpt deze jonge gezinnen. Met de BBC-donatie heeft Stichting Allerliefst een website gemaakt en een kartonnen babybox ontwikkeld en geproduceerd. Deze Babybox doet primair dienst als wieg en is gevuld met een matras, lakens, dekentje en diverse voor de eerste weken essentiële spullen. Zonder de BBC-donatie zou de babybox er niet zijn en worden uitgereikt!